Gepassioneerd slagerskoppel

In 1995 nam ik, Emmy, samen met mijn man Lieven, de slagerij van mijn oom over. Een kinderdroom werd werkelijkheid! Mijn favoriete weekenddagen als kind waren die waarop ik mocht helpen in de zaak van nonkel Alex. Ik stond te popelen om de slagerij over te nemen en te voeden met nieuwe ideeën. Lieven, net afgestudeerd als slager en even gepassioneerd, zag in ons niet alleen de perfecte match als professioneel team, maar ook als partners. De rest is geschiedenis.

Lieven is altijd de vakman geweest die zich met veel liefde aan het slagersambacht wijdde. Mijn inbreng en grootste voldoening kwam vooral uit mijn creativiteit de vrije loop laten in de buffetten, kaas- en tapasplanken. Evenwicht en kleur brengen in de presentatie. Met wat hulp van Moeder Natuur dankzij de verse kruiden en eetbare bloemen uit de biotuin van mijn vader. Zo werden onze presentaties ware kunstwerkjes.

Helaas, de 26 jaar in een gekoelde ruimte leidden tot pijnlijke artrose in de handen. We moesten ons levenswerk noodgedwongen overlaten.

Maar zie, de liefde voor tapas, bracht ons een nieuw verhaal: serveerplanken vervaardigd uit schouderbladen van rund. Een nieuw leven voor het restmateriaal waarmee we de plankjes maken, maar ook voor ons. Op deze manier blijven we verbonden met de passie voor het slagersvak.

Emmy & Lieven van Level-2